Zaproszenie do złożenia oferty na najem pomieszczeń na prowadzenie bufetu studenckiego i pracowniczego w budynku Szkoły Zarządzania w Chorzowie
Uniwersytet Śląski
40-007 Katowice, ul. Bankowa 12
zaprasza do złożenia oferty na najem pomieszczeń na prowadzenie bufetu
studenckiego i pracowniczego w formie działalności gospodarczej.
Przedmiot niniejszego zaproszenia znajduje się w budynku Szkoły Zarządzania
w Chorzowie przy ul. 75 Pułku Piechoty 1.
Powierzchnia przeznaczona pod najem: 48,00 m2.
- Warunki najmu:
- czynsz najmu obejmujący opłatę z tytułu korzystania z przedmiotu najmu będzie corocznie waloryzowany o wskaźnik inflacji ogłaszany przez GUS;
- koszt opłaty eksploatacyjnej w wysokości 244,44 netto obejmującej energię cieplną, wodę i wywóz nieczystości, będzie corocznie waloryzowany o wzrost cen mediów;
- opłatę za energię elektryczną najemca będzie uiszczał Uniwersytetowi Śląskiemu wg faktycznego zużycia;
- wymagany termin uruchomienia bufetu najpóźniej do 01.10.2012 r.;
- przewidywane godziny funkcjonowania do ustalenia z władzami jednostki.
- Oferta opatrzona datą i podpisana przez osobę (osoby) do tego upoważnioną powinna zawierać:
- dane oferenta:
- w przypadku osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą: imię, nazwisko, adres zamieszkania, nazwę działalności (firmę), adres wykonywania działalności, adres do korespondencji (jeżeli jest inny niż adres wykonywania działalności), NIP;
- w przypadku pozostałych jednostek występujących w obrocie prawnym: nazwę (firmę), adres siedziby, NIP;
- proponowaną stawkę czynszu za miesiąc;
- określenie asortymentu/menu oferowanego w bufetach z podaniem szacunkowych propozycji cen;
- ogólną prezentację oferenta wraz z opisem dotychczasowej działalności i ewentualnymi referencjami;
- ogólny opis proponowanej aranżacji sali konsumpcyjnej;
- oświadczenie, że oferent zapoznał się ze stanem prawnym oraz technicznym nieruchomości i przyjmuje go bez zastrzeżeń.
- dane oferenta:
- Do oferty należy dołączyć:
- dokumenty potwierdzające, że oferta jest podpisana przez osoby upoważnione:
- w przypadku osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą, aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;
- aktualny odpis z właściwego rejestru wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku braku obowiązku posiadania wpisu w rejestrze inny dokument rejestracyjny,
- w przypadku występowania oferenta w postępowaniu przez pełnomocnika, oprócz dokumentów wymienionych w pkt a), lub b), również pełnomocnictwo;
- oświadczenie, iż oferent:
- nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne;
- nie prowadzi się względem oferenta postępowania upadłościowego, nie ogłoszono jego upadłości, ani nie jest w likwidacji;
- posiada uprawnienia do prowadzenia działalności lub czynności, jeśli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
- posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do realizacji zadania;
- znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej realizację zadania, w tym przystosowania lokalu, będącego przedmiotem niniejszej oferty oraz części konsumpcyjnej - do prowadzenia działalności;
- posiada doświadczenie w prowadzeniu stołówki/bufetu.
- dokumenty potwierdzające, że oferta jest podpisana przez osoby upoważnione:
- Oferty zawierające propozycje dotyczące wysokości czynszu, koncepcji sposobu prowadzenia bufetu wraz z przedstawieniem dotychczasowych osiągnięć w prowadzeniu działalności gospodarczej, prosimy składać w zamkniętych, nieprzejrzystych kopertach oznaczonych hasłem „Najem punktów gastronomicznych Uniwersytetu Śląskiego – Chorzów” do dnia 25.06.2012 r. do godziny 15°° w budynku Rektoratu sekretariat Kanclerza (pokój nr 13) przy ul. Bankowej 12 w Katowicach.
- Otwarcie ofert nastąpi w siedzibie Rektoratu w dniu 26.06.2012r. o godzinie 10°°. Uniwersytet Śląski zastrzega sobie prawo swobodnego wyboru oferty lub rezygnacji z wyboru ofert bez podania przyczyny.
- Podstawą do oceny złożonych ofert będą:
- atrakcyjność koncepcji na prowadzenie bufetu;
- wysokość zaproponowanego czynszu;
- dotychczasowe doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej.
W przypadku wątpliwości Uniwersytet Śląski zastrzega sobie prawo do wezwania w celu wyjaśnienia bądź uzupełnienia treści oferty.
Uniwersytet Śląski zastrzega sobie prawo do: odwołania, przesunięcia terminu, zmiany warunków lub unieważnienia postępowania bez podania przyczyn.
Uniwersytet Śląski zaleca wizję lokalną przedmiotu najmu. Szczegółowych informacji można uzyskać w Samodzielnej Sekcji Administracyjno-Gospodarczej w Chorzowie ul.75 Pułku Piechoty 1, budynek Szkoły Zarządzania, pokój nr 026, tel. 32 349 38 13.
Dostarczył: Mariola Suwińska